Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici.×
+ Trimite și tu
< Alte denunțuri
PSD

Sorin Oprescu

Banca Comercială Română (BCR) are în plan să vândă clădirea Bucharest Financial Plazza (super cladirea de langa Magazinul Victoria) şi vrea să-şi mute o parte din operaţiuni într-o altă clădire de birouri. zvonurile privind vânzarea clădirii din Calea Victoriei existau de ceva vreme, întrucât BCR a obţinut recent terenul de sub Bucharest Financial Plazza. Terenul era concesionat, iar BCR a oferit la schimb Primăriei Bucureşti o clădire din Centrul Istoric.
Mai stiu ca de vânzare ar fi şi sediul BCR din bulevardul Regina Elisabeta, banca urmând să îşi relocheze activitatea în clădiri finanţate de instituţie.
Stiu ca aceste clădiri de birouri ar fi situate în zona centrului comercial AFI Palace Cotroceni.
Ca fapt divers: Anul trecut, Primăria Capitalei a schimbat terenul de sub "Bucharest Financial Plazza", din Calea Victoriei, cu o clădire monument istoric de pe strada Lipscani, din proprietatea BCR, pentru amenajarea Pinacotecii Municipiului Bucureşti, plătind băncii, în plus, 5,786 milioane de euro, potrivit unui proiect aprobat în şedinta din 28 iunie 2013 a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).
În expunerea de motive a proiectului, semnată de primarul Sorin Oprescu, s-a arătat că trebuie să fie identificată o clădire în care să fie expus patrimoniul de artă al Pinacotecii. Astfel, a fost identificată clădirea din strada Lipscani nr. 18-20, monument istoric din proprietatea privată a BCR. Municipalitatea şi-a exercitat dreptul de preempţiune asupra imobilului din strada Lipscani şi a dat la schimb un teren situat în Calea Victoriei nr. 15 (de sub Bucharest Financial Plazza), plus 5,78 milioane de euro.
Pentru efectuarea schimbului, a fost făcut un raport de evaluare care a stabilit că valoarea de piaţă a terenului construit în suprafaţă de 4.210 metri pătraţi din Calea Victoriei era de 8,147 milioane de euro, iar valoarea construcţiei din Strada Lipscani nr. 18-20, cu terenul aferent (subsol, parter, două etaje şi pod), era de 13,933 milioane de euro.
Potrivit acestui raport, diferenţa dintre cele două obiective, de 5.786.000 de euro, a constituit contravaloarea sultei pe care Primăria trebuia să o achite la efectuarea schimbului de proprietăţi.
Evaluarea a fost întocmită de expertul ANEVAR Gheorghe Licurici, în data de 14 mai 2013. Acelaşi evaluator a fost trimis în judecată de DNA, pe 13 august 2013, pentru infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. Potrivit procurorilor, Gheorghe Licurici ar fi supraevaluat un imobil ce urma să devină sediul Poliţiei municipiului Suceava. În plus, evaluatorul a mai fost trimis în judecată şi pe 4 februarie, anul acesta, sub aceeaşi acuzaţie, pentru supraevaluarea unui imobil din municipiul Câmpulung Moldovenesc, conform DNA.

Trimis de sursa


Sprijină și tu această cauză dând share și lăsând un comentariu:

×

DENUNȚ

(imagini, filmări, documente)
... și o să-l ia DNA!