Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici.×
+ Trimite și tu
< Alte denunțuri
PSD

MIZDRAN MIHAITA MARIAN

Vreau sa raportez un caz de abuz in serviciu al unor persoane cu functii foarte inalte in statul roman.

 La INSPECTIA MUNCII BUCURESTI exista un caz special.

Seful corpului de control al acestei institutii, MIZDRAN MIHAITA MARIAN a primit in octombrie anul trecut o condamnare de 4 ani inchisoare cu executare pentru infractiuni de constituire de grup infractional organizat si inselaciune in dosarul 47375/3/2012 – Tribunalul Bucuresti. (exista pe portal.just.ro hotararea)

Acesta a facut recurs iar in data de 28.10.2014 Curtea de Apel Bucuresti a dat o hotarare definitiva si irevocabila in dosarul 47375/3/2012 si l-a condamnat de MIZDRAN la 2 ani si 9 luni inchisoare cu suspendare, 120 de zile munca in folosul comunitatii precum si la pedeapsa complementara care interzice ocuparea unei functii publice.

Cu toate acestea, desi are obligatia sa-i inceteze contractul de munca, seful institutiei si prietenul lui, domnul BRATU NICOLAE refuza sa aplice legea si sa emita o decizie prin care acestuia ii este incetat contractul.

La o cautare pe google veti gasi numeroase articole legate de acest MIZDRAN MIHAITA MARIAN inclusiv articole vizavi de contractele pe care le are firma sa de paza cu statul roman.

Aveti posibilitatea sa formulati un articol de mare interes, daca nu, eu voi trimite aceste informatii si altui ziar.

Fapta sefului institutiei prin care refuza incetarea contractului de munca al domnului Mizdran constituie infractiunea de abuz in serviciu.

Am formulat o sesizare pe care o anexez, acolo sunt detaliate lucrurile.

  In atentia: Doamnei Rovana Plumb – Ministrul Muncii

Doamnei Laura Codruta Kovesi- procuror sef DNA

Domnului Bratu Dantes – inspector general Inspectia Muncii

Domnului Victor Ponta- prim-ministru al guvernului Romaniei

Domnului Ion Lazar – sef al corpului de control al Guvernului

Domnului George Maior – director SRI

Domnului Horia Georgescu – presedinte ANI

 

 

 

Va solicitam sa luati masuri pentru intrarea in legalitate in situatia descrisa mai jos si sa constatati savarsirea infractiunii de abuz in serviciu (art. 297 NCP) de catre seful institutiei INSPECTIA MUNCII domnul BRATU DANTES NICOLAE.

 

La data de 08.10.2013 angajatul Inspectiei Muncii Mizdran Mihaita Marian a fost suspendat din functia de sef birou al corpului de control ca urmare a unei condamnari de 4 ani inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de constituire de grup infractional organizat si inselaciune in dosarul 47375/3/2012 al Tribunalului Bucuresti.

La data de 28.10.2014 acelasi Mizdran Mihaita Marian a fost condamnat definitiv si irevocabil de Curtea de Apel Bucuresti in dosarul 47375/3/2012 la o pedeapsa de 2 ani si 9 luni inchisoare cu suspendare pentru aceleasi infractiuni. Suplimentar prin aceasi sentinta acesta a primit si “pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit.a si b din NCP” , articol care prevede:

Art. 66

Conţinutul pedepsei complementare a interzicerii exercitării unor drepturi

(1) Pedeapsa complementară a interzicerii exercitării unor drepturi constă în interzicerea exercitării, pe o perioadă de la unu la 5 ani, a unuia sau mai multora dintre următoarele drepturi:

a) dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice;

b) dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat;

 

Suplimentar de acest articol, chiar daca domnul Mizdran nu primea si aceasta pedeapsa complementara, exista Legea 188/1999 care reglementeaza statului functionarilor publici care interzice oricarui functionar condamnat penal sa ocupe orice functie publica.

Art. 98 litera “f”/ legea 188/199 “ Raportul de serviciu inceteaza de drept cand functionarul public a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca definitiva pentru o fapta prevazuta la art. 54 lit. h) sau prin care s-a dispus

aplicarea unei sanctiuni privative de libertate, la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii de condamnare; “

Aceeasi lege prevede: Constatarea cazului de incetare de drept a raportului de serviciu se face, in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea lui, prin act administrativ al persoanei care are competenta legala de numire in functia publica. Actul administrativ prin care s-a constatat incetarea de drept a raporturilor de serviciu se comunica Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, in termen de 10 zile lucratoare de la emiterea lui.

 Mentionam ca functia detinuta de domnul Mizdran permite acestuia sa efectueze acte de control asupra institutiilor statului si este de nepermis ca o persoana condamnata penal pentru infractiuni deosebit de grave sa ramana intr-o functie intr-o institutie publica centrala de control.

Deasemenea este de mentional faptul ca in trecut acelasi Mizdran Mihaita Marian a facut obiectul multor scandaluri in presa existand numeroase articole cu acesta, cu faptul ca este functionar de stat condamnat penal, cu faptul ca firmele detinute de acesta au contracte cu statul de milioane de lei etc.

Important de mentionat faptul ca domnul Mizdran Mihaita Marian se lauda cu relatii la secretariatul general al guvernului, la prim-ministru si asa mai departe intrucat sustine ca este sponsor esential al PSD si sustine ca are sprijin politic, motiv pentru care nu poate fi dat afara chiar in situatia lui de condamnat.

Seful institutiei, domnul BRATU DANTES NICOLAE, refuza sa-si indeplineasca obligatiile pe care le are fata de aceasta situatie si anume sa dispuna incetarea raportului de serviciu pentru domnul Mizdran. Termenul in care acesta trebuie sa dispuna incetarea raportului de serviciu este de 5 zile!

Acest nou aspect legat de refuzul autoritatilor de a elibera din functie un angajat cu functie importanta de control condamnat penal va face cu siguranta deliciul presei.

 Va rugam sa cercetati aspectele semnalate, se pot verifica foarte usor si sa luati masurile care se impun.

 Pe langa persoanele indicate, aceasta sesizare a fost trimisa si institutilor de presa.

 P.S. Zilele trecute a fost trimisa la DNA o sesizare in care au fost expuse foarte clar si pe larg cu dovezi (inregistrari audio/video si declaratii ale unor persoane) activitatile infractionale ale grupului Bratu-Bujor-Mizdran-Draghici si

Trimis de R.N.


Sprijină și tu această cauză dând share și lăsând un comentariu:

×

DENUNȚ

(imagini, filmări, documente)
... și o să-l ia DNA!