Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici.×
+ Trimite și tu
< Alte denunțuri
PNL

Tutulan Rica - Baron local

Asa cum era de asteptat, pe ulita neasfaltata din comuna Jirlau, judetul Braila, condusa de ultimul cuplu dictatorial ramas in viata, primarul Rica Tutulan, cu prima (si neprihanita) doamna, ofiterul de stare civila, cu sort de masterchef drept uniforma, Marinela Tutulan, Mimi, alias Elena Ceausescu de Jirlau, s-a asternut zapada si implicit noroiul.

Colindele au rasunat, pungile cu cadouri au fost impartite cu speranta ca vor mai aduce voturi, instalatiile pastrate an de an au fost stinse, sa fie folosite si in 2017, sa justifice banii alocati de sarbatori, lasand in urma spiritul sarbatorilor si pasind intr-un nou an, procurorii DNA revenind din concedii, e vremea bilantului pentru Mos Craciunul de la primaria confiscata si renii sai.

In primul rand, primarul insusi cu camarila sa, au lansat candva un zvon, ca acesta nu va mai candida la viitoarele alegeri, si de frica legii incompatibilitatii, adoptata in interiorul PNL.
Adevarul din acest zvon trebuie cautat undeva in trecut, mai exact in anul 2012, cand primarul urma sa devina milionar in euro si isi pregatea retragerea de la primarie, pensionare anticipata pe un munte de bani, frecandu-si mainile de bucurie la gandul ca a prins Jackpotul cel mare, cand firma cumnatului sau, SC GER JIRLAU SRL, cu sediul in Bucuresti, sectorul 2, a primit aviz favorabil de la Consiliul Judetean pentru dezvoltarea unui parc eolian la Jirlau, accesand fonduri europene. De nerabdare, cumnatul primarului, a si infipt pancarta in terenul devenit peste noapte proprietatea sa.
Dar, ca o ironie a sortii, elanul primarului care deja cautase sa angajeze oameni pentru implinirea visului de propasire a nemului, a fost spulberat brusc, cand jocurile politice s-au schimbat, PSD venind la putere, iar atribuirile directe PDL au intrat in dizgratie, ratand la mustata proiectul european cu fonduri nerambursabile.
Mare a fost supararea, multe lacrimi a varsat primarul impreuna cu neamurile sale, dar cum in viata ce nu te omoara te face mai puternic, pe intelesul primarului, o infractiune mica, nepedepsita duce automat la o infractiune mult mai mare, acestia s-au orientat din mers, activand planul de rezerva care era in asteptare, pregatit din timp, s-au hotarat sa se axeze pe o afacere mult mai promitatoare, parcurile cu panouri fotovoltaice. Asa se face ca, trei firme innascute si mosite de primar cu cumnatul in 2011, in aceeasi maternitate, mai exact in sectorul 2 din Bucuresti, pe strada Zece mese, toate avand acelasi administrator, dar care se voiau firme fara nicio legatura intre ele, ironia sortii face ca numele administratorului sa fie un Tutulan, cel mai probabil, mamica primarului, firme sub acoperire, care se doreau de fapt straine, vopsite ca fiind italiene, pentru ca asa cerea protocolul, sa fie cu capital strain, investitii straine, SC SAN RANIERI SRL, SC SAN GIUSEPPE SRL, SC SANTA AITANA SRL, s-au angajat ca in 2012 sa demareze o investitie in energie regenerabila ( panouri fotovoltaice) de 20 milioane de euro fiecare, avand fiecare cate 4 angajati. Pe intelesul cetateanului, primarul a incercat sa creasca miza, sa incerce sa prinda trei Jackpoturi a cate 20 milioane de euro, bani europeni, pentru el si toate neamurile sale, sa nu ramana nimeni nemultumit, pana la a treia generatie.
Intrebarea care se pune si care trebuie sa framante procurorii de la DNA este: cum se face ca trei firme aparute peste noapte, la fel ca si prima, cu un capital minim, firme falimentare de altfel, firme cu acelasi administrator, cu activitatea in aceeasi cladire de birouri, care inregistrau pierderi enorme si care nu aveau niciun angajat pana la castigarea proiectului, ajung sa garanteze impreuna o investitie de 60 milioane de euro??
Alo DNA, verificati firmele SC GER JIRLAU SRL, SC SAN GIUSEPPE SRL, SC RANIERI SRL, SC SANTA AITANA SRL, toate fiind firmele familiei primarului, cu care jongleaza banul public si acceseaza fonduri europene, toate cu sediul social in Bucuresti, sectorul 2, ca si cumnatul primarului, prima radiata in 2015 sa ascunda urmele din afisul care trona pana nu de mult pe terenul de langa podul de fier din Jirlau, teren oferit cadou de primar.
Aceste firme fantoma au fost inventate pe genunchii primarului in 2011, pentru a depune proiecte la APDRP si Agentia pentru Protectia Mediului in beneficiul sau si a neamurilor, proiecte ce vizau construirea de parcuri eoliene sau fotovoltaice.
Dar, cum orice vis de imbogatire peste noapte lasa traume adanci, primarul a ramas plangand cu ziarul Obiectiv Vocea Brailei din data de 22 iulie 2014 in mana, unde printre lacrimi a aflat ca energia verde paraseste Braila si implicit Jirlaul, odata cu milioanele mult visate, Guvernul micsorand numarul de certificate verzi, lasand in asteptare proiectele neconcretizate care oricum riscau sa depaseasca termenul de executie.

P.S. Pentru cresterea moralului primarului, i se recomanda ascultarea cu interes a melodiei, parca special cantata pentru cei de teapa sa, a parvenitilor, Cassa Loco – Ce bine imi pare ca ai luat teapa......!!!!!

Trimis de Un revolutionar


Sprijină și tu această cauză dând share și lăsând un comentariu:

×

DENUNȚ

(imagini, filmări, documente)
... și o să-l ia DNA!