Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici.×
+ Trimite și tu
< Alte denunțuri

Dinu Pescariu

Stelian Gheorghe îşi dezvoltă cea mai nouă afacere chiar pe terenurile cesionate pe 500.000 de euro de urmaşii familiei Tonolla. Prima care a obtinut autorizatie de constructie in zona a fost Mihaela Borcea, în 2008. Fosta soție a lui Cristi Borcea a intrat în posesia terenului de 2.700 mp, în Strada Rahmaninov nr. 64-68, în decembrie 2007, cumpărându-l cu 7 milioane de euro. Terenul a fost luat de la Gheorghe Stelian și aparținuse familiei Tonolla.

Rahmaninov Residence by Steda este ultima şi cea mai nouă afacere dezvoltată de rechinul imobiliar recunoscut pentru strânsele sale relaţii cu oamenii de afaceri Dinu Pescariu (ca asociat) si Cocos-Udrea ca influenta. Conformafişajului obligatoriu, proiectul uriaşulului complex rezidenţial a primit aprobare în 2011 de la Primăria Sectorului 2, însă construcţia a început abia în primăvara acestui an. Clădirea are o suprafaţă care se desfăşoară în limitele a două străzi, fiind singurul reper care domină pe înălţime Şoseaua Floreasca, în dreptul lacului. Cele 6 niveluri ale clădirii le asigură viitorilor proprietari şi privilegiul unei privelişti de invidiat, situaţie în care vecinătatea clădirii ANRP devine un factor neglijabil. Ba mai mult, ironia alegerii amplasamentului îl aşează pe Stelian Gheorghe pentru totdeauna în ochii preşedintelui ANRP, clădirea omului de afaceri fiind poziţionată chiar pe direcţia în care sunt amenajate birourile conducerii.

Conform datelor oficiale, Stelian Gheorghe este acţionar în 5 companii: Rahmaninov Residence by Steda SRL, Steda Beach SRL, Steda Residence SRL, Steda Fashion SRL şi Steda Invest SRL (firma de consultanţă imobiliară radiată în 2012). În Rahmaninov Residence by Steda SRL, care construiește în spatele sediului ANRP, Stelu este asociat cu Dinu Pescariu.

Toate firmele lui Gheorghe Stelian îşi au sediul într-o fostă vilă RAPPS, din şoseaua Kiseleff nr 16, cumpărată în 2012 cu 5 milioane de euro şi transformată în reper de arhitectură după amenajarea comandată de samsarul imobiliar. În majoritatea afacerilor, Stelian Gheorghe, 39 de ani, figurează asociat cu soţia sa. 

Că obiceiurile de afaceri ale lui Stelian Gheorghe nu sunt cele mai transparente o arată inclusiv modalitatea în care a intrat în posesia unui hotel de 5 stele din Mamaia pe care l-a dărâmat pentru a construi pe o suprafaţă de 8 ori mai mare. Prin Steda Beach SRL, firmă înfiinţată în 2012, Stelian Gheorghe a devenit proprietarul unui fost sediu administrativ al Mamaia SA, transformat în hotel de 5 stele de fostul director, apoi secretar de stat la Turism, Dorel Vlad. Hotelul a fost iniţial cumpărat la licitaţie, pentru 2,4 milioane euro, de un bucureştean, Silviu Iordache, patron de club şi agent imobiliar pentru firma lui Stelian Gheorghe. Abia după un an, afaceristul a intrat oficial în posesia clădirii pe care apoi a transformat-o într-un uriaş şantier care cuprinde trotuare, parcări şi dependinţe lipite de hotelul Iaki, deţinut de Gheorghe Hagi.

Trimis de DECENT


Sprijină și tu această cauză dând share și lăsând un comentariu:

×

DENUNȚ

(imagini, filmări, documente)
... și o să-l ia DNA!